H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersens  læsning af af bøger

Når han kom hjem fra teatret, læste han ofte en eller to timer, men almindeligvis trængte han ikke til det surrogat, vi andre søger i bøgerne. Han kunne nok uden disse befrugtes og fyldes med tanke ro og forestillinger. I de halvfjerde måned jeg rejste med ham, har jeg aldrig set ham læse i en bog.

 

 

 

Ideen til eventyret "Kærestefolkene"

 

 

 

 

Illustration af H.C. Andersens eventyr "Kærestefolkene"

 

udført af tegneren Vilhelm Pedersen

 

 

 

 

 

 

Sine fleste eventyr skrev han ned om aftenen og om natten. Feerne lade sig jo kun se på denne tid og øve da deres fantastiske gerninger blandt menneskene. En aften kom han sent hjem og var meget træt, hvorfor han straks gik i seng. Så fik han pludselig ideen til "Kærestefolkene", han stod op af sin seng, og halvsovende nedskrev han dette eventyr. Da han næste morgen læste det igennem, syntes han, der var noget ved det, og skrev det da om i dets nuværende skikkelse.

 

Ideen til eventyret "Springfyrene"

 

 

 

Illustration til H.C. Andersens eventyr "Springfyrene" udført af tegneren Vilhelm Pedersen .

 

 

 

Etatsrådinde Jette Collin fortalte engang, at han en dag i hendes hjem sad med hendes lille datter, der spurgte han, hvem der kunne springe højest, en loppe eller en springgås. Straks begyndte han at fortælle, men rejste sig kort efter og løb hjem. Der var ikke gået en halv time, før han kom igen og oplæste "Springfyrene" .

Artiklen er skrevet af Nicolai Bøgh, se nærmere her!

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr