H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Skæg og barbering i Helsingør

Først, da han var 25 år begyndte han at få skæg og var meget genert derved. Han ville eller turde ikke lade sig barbere, men klippede det. Så kom han til Helsingør og havde glemt sin saks. Han bad om en og fik en papirsaks. Man sagde, at man ikke kunne skaffe ham nogen anden, og han ville på ingen mulig måde sige, hvortil den skulle bruges. Så bestemte han sig for første gang til at lade sig barbere. Bævende gik han ind til en udøver af denne ædle kunst og sagde, at han var så let til at blive skåren, men hvis manden kunne tage ham under behandling uden at skære ham skulle han få 3 Mark. Barberen blev febrilsk og gjorde sin gerning febrilsk og gjorde sin gerning rystende. Han lå på knæ for den sitrende Andersen og var nær aldrig blevet færdig. Men Gud ske Lov, det gik godt og han fik de tre Mark.

 

H.C. Andersens hår, barberkniv og kam

H.C. Andersens ansigt var sjældent i ro og derfor var det vanskeligt at barbere ham. . Dette tilfaldt Eriksen der forlangte at turde holde fast i hans store næse, så han ikke kunne røre sig og da han truede med at han ellers ikke kunne indestå for, at han ikke skar ham i halsen, så blev Andersen angst og gav efter.

               Kilde Bodild Donners erindringer 1926. Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 

 

Andersen laver skæg med skæg

 

 

Frederik Læssøe, (23. september 1811 - 25. juli 1850).


Litografi efter J. A. Jerichau. Kilde Wikipedia, den frie encyklopædi

 

 

 

 

I et utrykt brev til Henriette Hanck skriver Andersen den 2. Februar 1837, at der skal være fastelavnsløjer i Studenterforeningen og tilføjer så: "Jeg ved ikke, hvad jeg vil være, men med Moustacher kommer jeg; thi de klæder mig". Nu havde han altså fået skæg, og den senere så berømte oberst Frederik Læssøe, som selv ingen knebelsbarter havde, sagde for kommers til ham, at han ikke kunne tænke sig, hvor han misundte ham denne ansigtspryd.

 

 

På Læssøes fødselsdag klippede Andersen sine af og sendte ham dem i et brev, uden på hvilket han havde skrevet: "Hermed til Afbenyttelse en Gave, som for mig har over 100 Rbdls. Værdi".

 

Artiklen er skrevet af Nicolai Bøgh, se nærmere her!

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk