H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Modtagelsen af Thorvaldsen på Rheden 17. sept. 1838

Da Thorvaldsen mandagen den 17. september 1838 kom tilbage til København og med begejstret hyldest blev modtaget på Reden, sejlede - som bekendt - de forskellige korporationer ham i møde, hver i sin båd.

Digternes fartøj lå og ventede ved "Larsens Plads", men Oehlenschläger og Heiberg udeblev. Andersen var uhyre ivrig for at komme afsted.      Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

" Vi kan da ikke sejle, før vi har Oehlenschläger med", sagde de andre. "Jo, vi kan svarede Andersen, "for ellers kommer vi slet ikke derud; Thorvaldsen er jo allerede i Færd med at gaa iland".

H.P. Holst rejste sig da op og sagde: "Vil Du virkelig sætte Dig ned i en Baad, hvor Pagasus vajer fra Toppen, og i den sejle ud og tage imod Thorvaldsen, naar Oehlenschläger ikke er med?" "Aa, Skidt med den Pegasus!" svarede Andersen, hvorpå han rev den ned og kasted den i bunden af båden, så gav han ordre til at sejle. Da de kom ud på reden, mødte de Oehlenschläger i en anden båd. Han var kommet for silde og nu ville de andre have ham over i deres fartøj, men han turde ikke.

 "Vi falder i Vandet, vi drukner Alle!" sagde han. Der foregik nu en komisk manøvre. Digterkongen balancerede med stor anstrengelse over i digterbåden. Senere stod der i Aarhus Avis, at båden ikke var gået under, fordi den havde haft to blærer ombord: Andersen og H.P.Holst.

Thorvaldsens modtagelse på Københavns Toldbod. Efter maleri af F. Westphal. Kilde: Wikipedia, den frie encyklopædi


 

Bertel Thorvaldsen født den 19. november 1770 i København, død i Kbh. 24. marts 1844.

Bertel Thorvaldsen

Udsnit af kopi efter maleri af C.V.Eckersberg  Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

Artiklen er skrevet af Nicolai Bøgh, se nærmere her!

 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk