H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

6. december 2005 afsløringen af H.C. Andersen skulpturen i Odense

På årsdagen 6. december,  hvor H.C. Andersen blev udnævnt som æresborger i Odense i 1867 skete der der flere andre store begivenheder , der markerede afslutningen på H.C.Andersen året 2005 i anledning af digterens 200 års fødselsdag. En af disse fandt sted denne dag kl. 14.00, da Borgmester Anker Boye i Odense på Banegårdspladsen i Odense afslørede H.C. Andersen skulpturen af billedhuggeren Bjørn Nørgaard med kaldet "Skyggen, rejsekammeraten og improvisatoren - et treenigt portræt af H.C. Andersen".

Se mere om opsætningen og tilblivelsen af skulpturen her !

Billedhugger Bjørn Nørgaard De sidste detaljer drøftes med en fra Odense Kunstfond.
En sidste melding på mobiltelefonen inden afsløringen. Kunstværket beskues og der drøftes nok noget om hvordan afsløringen skulle foregå.
Apoteker Poul Anker Nielsen og frue Mie sammen med  Bjørn Nørgaard. Apoteker Poul Anker Nielsen har på vegne af gavegiverne - Industri- og Handelskammeret på Fyn samt sponsorerne gennem årene stået for fremstilling og opsætning af indtil nu ni H.C. Andersen-skulpturer i Odense.
Der hilses på bekendte eller er det sponsorer "Skyggen, rejsekammeraten og improvisatoren - et treenigt portræt af H.C. Andersen" gemmer sig bag plastikken.
Skulpturen på den regnvåde dag Der ventes på afsløringen og hilses på bekendte.
Formanden for Odense Kunstfond borgmester Anker Boye holder talen ved afsløringsceremonien Bjørn Nørgaard

Efter at rebet er blevet frigjort af Anker Boye løfter kranen fra BMS dækkenet af. Folk fra "infra-service" assisterede med lange pinde for at frigøre dækkenet fra skulpturen

Langsom frigøres det treenige portræt af H.C. Andersen". Langsom frigøres det treenige portræt af H.C. Andersen".

Værket beundres af inviterede og tilskuere. Flot ser HCA-skulpturen ud. Den vil nok i tidens løb blive udsat for forskellige me3ninger og holdninger samt fortolkninger.
Skulpturen beundres og et par pressefotografer skal i vejen. Næste taler er apoteker Poul Anker Nielsen, der på vegne af gavegiverne - Industri- og Handelskammeret på Fyn og sponsorer gennem årene har stået for fremstilling og opsætning af indtil nu ni H.C. Andersen-skulpturer i Odense

Apoteker Poul Anker Nielsen fra apoteket "Ørnen" i Odense taler og takker alle gavegiverne herunder Odense Kommune. Apoteker Poul Anker Nielsen fra apoteket "Ørnen" i Odense taler. Man næsten sige " På hat med H.C. Andersen"

Næste taler er billedhuggeren Bjørn Nørgaard Bjørn Nørgaard på vej ned fra talerstolen.

Så er det overstået og vi skal videre til indvielse af kunstudstillingen af Bjørn Nørgaard på Brandts i Odense.

Næste projekt er Bjørn Nørgaard forslag til indretning af en ny Banegårdsplads og fri os så fra Fyens Stiftstidende grimme lysende reklameskilt.!

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr