H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Velkomst-ceremoni for Den Lille Havfrue lørdag den 20. november 2010 på Langelinie i København

Efter næsten 8 måneders  ophold i den danske pavillon ved EXPO 2010 i Shanghai i Kina. vender Den lille Havfrue tilbage til sin plads på Langelinie i København . Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, overborgmester Frank Jensen og Kinas ambassadør i Danmark Xie Hangsheng byder havfruen velkommen hjem til sin plads i Københavns Havn efter "sommerrejsen" til Shanghai.

Frank Jensen, Københavns overborgmester sagde bl.a.: 

Den Lille Havfrue har været savnet, mens hun var på eventyr i Kina. Men hendes rejse mod øst har været det hele værd, og vi har ikke kunnet ønske os en bedre ambassadør for Danmark og København.

Udlånet af hende til Kina er med til at cementere Danmarks ry som en åben og moderne nation, der er villig til at udveksle med andre lande.

Den  kinesiske ambassadør i Danmark  Xie Hangsheng citerede et digt, han har skrevet til lejligheden.

"Allow me to give you, the beloved Little Mermaid, my best wishes.
Here you are again at the tranquil harbor of Zealand embraced by the sea!
Sitting silently here as if you had never left,
Only because you are more than the daughter of the Baltic sea.

Your trip to Shanghai is one to a brand new world,
That makes you a new legend for both Denmark and China,
Connecting the West with the East."

THE LITTLE MERMAID BELONGS TO ALL PEOPLE  *)
 

Kinas ambassadør i Danmark Xie Hangsheng

Overborgmester i København  Frank Jensen

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen sagde bl.a.: Det glæder mig at se Den Lille Havfrue godt hjemme fra Shanghai. Men jeg glæder mig endnu mere over de flotte resultater, som hun har været med til at skabe i Kina. Hun har skærpet interessen for den danske pavillon, hvor de besøgende også oplevede den måde, vi har indrettet Danmark på. Det var en helt enestående markedsføring, hvor budskabet om de danske værdier og kompetencer kom ud til mange millioner kinesere, kinesiske myndigheder og beslutningstagere.

De indbudte gæsterne ankommer Her overborgmester og ambassadør

Blæserne gør klar til at spille et par numre i det kolde blæst

Flemming Borreskov, administrerende direktør, Realdania bød velkommen og sagde bl.a.: Den danske EXPO-deltagelse har efter min mening levet flot op til verdensudstillingens tema ’Better City, Better Life’, som handlede om at finde løsninger på storbyens udfordringer i en tid, hvor tilflytningen til byerne er stigende. Med den danske pavillon har vi vist, at den danske model har meget at byde ind med, når det gælder om at skabe de bedst mulige fysiske rammer for moderne menneskers liv og samfund.

* ) Kilder: http://news.xinhuanet.com og www.oem.dk

Foto: Lars Bjørnsten Odense 20. november 2010

 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk