H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Den lille Havfrue er igen i vandet ved Langelinie

20.11. 2010. efter turen til EXPO 2010 i Shanghai Kina

 

På billedet ses fra venstre ses: "The little Mermaid", administrerende direktør i Realdania Flemming Borreskov,  Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og den  kinesiske ambassadør i Danmark  Xie Hangsheng

Havfruen var midtpunktet på den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai, som opnåede over 5,5 millioner besøgende, hvilket svarer til den samlede danske befolkning. Nu er der igen mulighed for at de mange turister kan hilse på Den Lille Havfrue. Havfruen Hun forlod Shanghai umiddelbart efter EXPO’ens afslutning og blev fragtet sikkert hjem med fly til København. Her er den så!

I den danske pavillon var Den lille Havfrue bl.a. sammen med over 200 bycykler, picnicområde, havnebassin med rent vand samt en udstilling med til at give de besøgende en oplevelse af dansk livsstil, hvor der er en fornuftig balance mellem økonomisk vækst og hensyn til miljøet.

Historien om Havfruen og den danske pavillon nåede ud i selv de fjerneste afkroge af Kina, og det blev til langt over 1.000 indslag i de kinesiske medier. På det globale plan nåede historien frem til alt fra New York Times i U.S.A. til The Star i Malaysia.

Havfruen fik en rød blomst  (gerbera) af overborgmester Frank Jensen Den kinesiske ambassadør i Danmark  Xie Hangsheng interviewes til de kinesiske medier
Så er Havfruen tilbage i sit rette element i vandet ved Langelinie i København Havns Havn. Det skete lørdag 20. november 2010.

Foto: Lars Bjørnsten Odense 20. november 2010

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk