H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Cykelliv og gåliv i den danske pavillon på EXPO 2010 i Shanghai

Den danske pavillon på EXPO 2010 Shanghai Kina skal byder på ægte danske byoplevelser. Hovedtanken skulle være, at oplevelser fremmer forståelsen. Det var et betagende syn, at se kineserne cykle og i bygningen. Den danske pavillon er lavet som et trafikalt mødested mellem gående og cyklende. Nedenfor kan du få en fornemmelse af dette, men stemningen som stort set ene dansker mellem alle kineserne var en speciel oplevelse.

Cykelturen starter i ved jorden og går gennem bygningen med en på opleveren hvis man kan holde balancen og se på de fotocollager der på væggen og så samtidig se på "Den lille Havfrue".

Lyset og luften kom ind af de tusindvis af små cirkelrunde huller i væggen, samtidig gav det en sjov oplevelse på de fotoplancher der var hængt op.

Opslag: Cykling er på egen risiko. Husk at bruge bremsen og bær cykelhjelm

Langs med cykelstien var der smukt designede bænke

Bænkene kunne også bruges til at ligge ned og få et hvil i sommervarmen på 35 grader. Desuden var indrette skyggefulde siddepladser til at nyde sin picnic, måske manglede de grønne danske bøgetræer. På toppen var en cafe', hvor man bl.a. kunne få mad og drikke. Se mere her!

Cykelstier og gangstier set fra toppen af pavillonen. For at de  "Den lille Havfrue" måtte man af cyklen og gå ud tit rækværket for at se hende. I øvrigt var det svært at se de mange trappetrin, da de var hvide og reflektere i solen. I baggrunden Lupu Bridge.

Ja, det er hårdt at køre på cykel, når det går opad. Cykelstien er markeret som vi kender den i Danmark.

Cykler var mærket "Denmark" og på hjulene en opfordring til at besøge hjemmesiden "www.visitdenmark.com" og på ringeklokken var en reklame for www.freecity-bike.dk, en hjemmeside der ikke eksisterer i skrivende stund!!

Svært med en kørestol, selvom der var en elevator

 I baggrunden Lupu Bridge. Hej med dig eller jeg klarede det !

Foto: Lars Bjørnsten september 2010

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk