H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 

Odense Expo 2010 i Shanghai Kina

Odense By's udstilling på Expo 2010.

Odense udstillingen var placeret i udstillingsområdets yderste hjørne. For at komme dertil fra bl.a. Danmarks pavillon tog vi gratis metro og bus og gik til frem til Odense standen. Udenfor udstillingen stod en af de sortklædte Odense guider og hilste os velkommen på næsten en kilometers afstand. Det var venlige og imødekommende guider vi mødte. Dog havde de det med varme i det sorte tøjdres. Der var opstillet parasoller for at få lidt skygge. Senere på dagen blev de fjernet, da der kom et skydække over Shanghai. Dette betød at jeg kunne få et billede af standen oppe fra Shanghai bygning , der lå lige ved siden af og hvor en venligt security-mand lukkede en låst dør op , så jeg kunne tage billedet. Det er lidt svært at se ideen med solhovedet, da man ikke havde mulighed for at se det i helikopterperspektiv. De venlige guider på udstillingen var så venlige at give os lidt koldt fynsk æblemost. Det faldt på et tørst sted. På forespørgelse fik vi også en fin pins af H.C. Andersens "Solhovedet", som jeg straks satte på skjorten, med det resultat at jeg blev bestormet med henvendelser om at bytte med andre pins fra Expo, dette afslog jeg , da det jo var min souvenir fra standen.

Ved hovedindgangen til udstillingen sad en kineser og stemplede de besøgendes "EXPO 2010 pas". Et stempel, som skulle fortælle at man har besøgt Odense Bys stand på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai Kina. Et smukt symbol for besøget.

På Danmarks udstilling fortalte en dansk medarbejder , at man rent faktisk sled 3 stempelmaskiner op på een uge!

 

 l

Hans Christian Andersen: "Odense, my town, my birthplace old and dear"

From Hans Christian Andersen's poem Odense 1875

Spinning Wheels, The city of Odense, At EXPO 2010 Shanghai

The city of Odense is the birth of the world famous story teller Hans Christian Andersen. find us at Urban Best Practice Area, EXPO 2010 , Zone E, Puxi section.

 

 

Odenses navn "Odense Case Pavillon" på trappen, indikerer at man langt om længe er på rette vej! Odenses pavillon omgivet af store ejendomme. Lige bagved ses byen Shanghais udstilling. Til højre ses Madrids. Længere bagved ses store højhuse, boligblokke

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2010

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk