H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Odense cykelstien på EXPO 2010 i Shanghai

- en sjov oplevelse med kontraster

"Solhoved" pryder indgangen til cykelstien bagved højhusene Rundkørslen er lavet som et "Solhoved", må set flot ud oppe fra en af lejlighederne i husene i baggrunden.
Cyklerne er linet op. Det er ikke meningen at alle skal bruges, men det er med til at promovere Odense og Danmark En odenseaner ude at prøve cyklen med rød cykelhjem i respekt for borgmesterens parti!
Forenden af cykelstien er vi nået til Odense Centrum med H.C.Andersen på tur, H.C. Andersens hus, _Stryget ved Munke Mose, Eventyrhaven Flotte plancher pryder siden på cykelstien med betonhuse i baggrunden
Cykelstien går tæt ved grænsen til et af Shanghais boligkvarter. Derfor er der en skarp bevogtning af "grænsen" selvom , der er høje hegn med el øverst. Her er soldater på vej til vagtskifte Fru Odense på cykeltur i Hans Christian Andersen Haven i Odense. Bagved under parasollen en soldat med hænderne stramt ned langs side. Han bevogter"grænsen"
Motiver fra Lotzes Have og blomsterfesten, Brandts Cykelstien er gul. Hjemme ville den være blå. Med store Odense plancher og byudstyr som bænke m.m. fra et dansk firma
Venlige guider hjalp, dem der ønskede at prøve en cykelsti gennem "Odense" Der er masser af ledige cykler
Smukt ser det ud i vores "landsby" Odense i forhold til storheden og betonhusene i Shanghai. En guide hjælper med at få en tandem af sted, men den var ikke en dansk model af mærket "Kildemoes" men en svensk model af "Monark"
Noget af en modsætning med en cykelsti netop her! I modsætning til den idylliske cykel og gangsti lang Odense Å Der var gjort meget ud af at få den rigtige Odense stemning og ikke mindst mødte vi her H.C. Andersen
Hans Christian Andersen lave fødehjem i modsætning til de højhusene i baggrunden Bemærk vagttårnet, tæt ved cykelstien. jo der var kontrol, at ingen uvedkommende kom ind på EXPO-området.
Indgangen til cykelstien H.C. Andersens Hus tæt ved en bambusskov

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense september 2010

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk