H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen i Spanien 1862

 

Andersen havde igennem mange år haft en længsel og en lyst til at rejse til Spanien Det var først 1862 at digteren havde det økonomiske grundlag i orden for at rejse til Spanien. Rejseplanerne blev realiseret og Andersen inviterede sin unge ven Jonas Collin med på rejsen. Rejsen til Spanien blev ikke den store succes, da H.C. Andersen også her havde svært ved sproget. Desuden havde han mange bryderier med sin unge rejseven og desuden var Andersen ikke så kendt i landet, som han havde håbet på. Så han mødt ikke de kulturpersonligheder , som han ønskede at træffe. Men landets kultur og natur gjorde alligevel et stort indtryk, hvilket bla. kan ses i hans rejseskildring...... og i hans spanske digte.

H.C. Andersens rejsepas til Spanien i 1866.


Rejsepasset "Passeport" er underskrevet i København den 24. januar 1866

Spansk- tysk ordbog

 

Diccionario. Espanol, y Aleman. Que contiene las palabras mas necefarias, para el Ufo, de los Soldados Espanoles, en Alemania. Munich 1807.

 

Interessen for de spanske soldater gav sig bl.a. til udtryk for behovet for ordbøger.. Ovenover ses en spansk- tysk ordbog, som en spansk officer skænkede sin værtsfamilie.

Spansk Ordbog !

 

Hjelpeblad til at forstaae de almindeligste Spanske Ord og Talemaader i Omgangssproget. (med Anvisning til Udtalen) Syvende Oplag. Ex Libris Doctoris Richard Kleim. Ovenover ses en spansk /dansk parlør udgivet af en lærer ved Katedralskolen i Odense.

H.C. Andersens første hædervisning.

 

Den første hædervisning, som H.C.Andersen modtog var Den svenske fortjenstmedalje i guld. Han modtog medaljen i 1843 af den svenske konge Karl den 14. Johan. Kongen var tidligere kendt under navnet Jean Baptiste Bernadotte, prins af Ponte Corvo, som havde været den øverstkomman-derende over de fransk-spanske hjælpetropper i Danmark i 1808.
 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk