H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Et eventyrligt Tivoli København 2005

 

 

Et Tivoli Eventyr 2005

"Et Tivoli Eventyr" er en hyldest til H.C. Andersen i anledning af HCA's 200 års dag. H.C.Andersen kendte Tivoli og var ven med Tivolis grundlægger, Georg Carstensen. H.C. Andersen blev i Tivoli inspireret til eventyret Nattergalen efter en aften i "den kinesiske have".

"Tivoli Eventyr" er et show, hvor kaskader af lys, musik og special effekts danner rammerne om et eventyrligt og gigantisk dukketeater med H.C. Andersen som hovedperson og med over 50 medvirkende fra Danmark og Sverige der styrer de 46 dukker i showet og special effekts som bl.a. snevejr, sæbebobler, fyrværkeri. Dukkerne spænder fra den 7 meter høje snedronning til hunden med øjne så store som tekopper. De 50 medvirkende har de ca. 14 kilo tunge dukker på skuldrene og skaber liv i dem igennem kropsbevægelser med hånden samt mimik.

 

H.C. Andersen vil omgivet af ca. 5 meter høje lysende og selvlysende dukker vise ti af sine populæreste eventyr. Startende med "Tommelise" til "Fyrtøjet", "Kejserens nye klæder", "Prinsessen på ærten", "Hyrdinden og skorstensfejeren", "Den lille havfrue", "Den standhaftige tinsoldat", "Den lille pige med svovlstikkerne", "Snedronningen" og "Den grimme ælling".

Der ender som en smuk lysende svane blandt de mange fantastiske og eventyrlige figurer. Dukkerne fremstår flot mod den mørke aftenhimmel over København.

 

 

Figurerne bevæger sig fra springvandet foran Koncerthuset frem mod scenen på Plænen ledsaget af musik og sang samt historiefortællinger.

 Det smukke "Tivoli Eventyr" er skabt af amerikaneren Gary Paben, som bl.a. har stået for store shows i U.S.A.  De 15 kæmpedukker er skabt af designeren Lynn Holloway ved hjælp af de nyeste teknikker. Desuden er der en lang række mindre dukker, faner m.m. Showet "Et Tivoli Eventyr" vil tage publikum med på en rejse gennem digterens eventyrlige univers.

Links: Tivoli i København er et eventyr (English version )

Foto: Lars Bjørnsten 30. juli 2005

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr