H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Gennembrud i Tyskland med Gesammelte Werke

Das Märchen meines Lebens ohne Dichtung 1847

 H.C.Andersen var meget forfængelig med sit arbejde, som digter og derfor var han også meget afhængig af andres opfattelse af ham som person og om hans litterære arbejder. Han havde brug for anerkendelse, som var med til at trække ham op, når han var deprimeret eller  i dårligt humør. Han har i tidens løb været udsat for meget kritik og lettere mobning af bl.a. andre digtere, forfattere. Desuden var han et yndet mobbeoffer for bl.a. det satiriske blad Corsaren. H.C. Andersen var afhængig af samspillet med andre mennesker uanset om det galt udgivelserne af hans værker eller højtlæsninger. I starten var alle meget pessimistiske i forhold til hans evner, men siden hen fik han større og større anerkendelse. Med den stadigt stigende berømmelse og anerkendel-se, som H.C. Andersen fik i udlandet voksede også behovet for en samlet udgave af H.C. Andersens værker.

 Muligheden lå i det tyske marked og her udgav han i 1838 romanen ”Kun en Spillemand” (Nur ein Geiger) og denne roman indledes med en kort selvbiografi om hans eget eventyrlige liv.

 Under Andersens udlandsrejse i 1845-46, kunne han mærke den store anerkendelse, som han nød meget, og derfor sluttede han kontrakt med den danskfødte forlægger Carl. B. Lorck i Tyskland om udgivelsen af hans samlede værker. Gesammelte Werke udkom i løbet af en kort årrække i 38 bind.

Kontrakt, som er affattet mellem Carl. B. Lorck og H.C. Andersen vedr. samlet udgivelse af H.C.Andersens skrifter dateret den 19. februar 1846. Kontrakten indeholder bl.a. oplysning af afregning af H.C.Andersen

 

Et af bindene i udgivelserne var H.C. Andersens første store selvbiografi fra 1847 "Das Märchen meines Lebens ohne Dichtung", som er H.C.Andersens første offentliggjorte selvbiografi.  Den store selvbiografi blev senere udgivet i England og U.S.A. under titlen ”The True Story of My Life". I Danmark blev værket udsendt i en revideret udgave i 1855 med titlen ”Mit livs Eventyr”.

 

Carl. B. Lorck 1814 -1905. H.C. Andersen forlægger i Leipzig i Tyskland. Gouache på elfenben af ukendt kunstner uden datering.

H.C.Andersen besøgte Lorck i 1872, hvilket ses af dagbogen fra: Fredag 19 april 1872. Smukt Solskins Veir. Gik til Hr French, han var endnu ikke paa sit Contoir; travede om fra Sted til Sted for at finde Consul Lorck, endelig fandt jeg ham i Nürnberger-strasse № 2, han fulgte mig til Geibels i Dresdnerstrasse 6.

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk