H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Andersengrad.....en by i Rusland !

 

 

 

I 1975 blev der bygget en miniby  ved navn Andersengrad i  Sosnovy Bor syd for den Finske Bugt . Sosnovy Bor er et stort center af nuclear teknologi i den Nordvestlige del af Rusland.Året 1975 var et mindeår i Unescos regi , da det var 100 året for Hans Christian Andersen død i 1875.

Ideen med minibyen-legebyen Andersengrad var som tidligere nævnt at mindes  H.C. Andersen ved at bygge en by med huse, tårne m.m. for børn der relaterer til Hans Christian Andersens eventyr og som  indbød børn til at lege i byen .Arkitekten for Andersengrad er   J. T. Savtchenko.

 

I Odense i Danmark findes et lignende tilbud til børn  nemlig kulturhuset "Fyrtøjet " . Dette er ikke opbygget som en by , men i et hus, der er nabo til H.C.Andersen Museet. Andre steder på nettet er nævnt at den 31 juli 1980 blev Andersengrad indviet som en hyldest til H.C. Andersen. Passer disse oplysninger har det taget 5 år at opføre Andersengrad.

 

Andersengrad

This photo is public.

a.sviridov

 

Links

 

Pictures - fotos from Andersensgrad

Have you taken pictures - fotos from Andersengrad in Sosnovy Bor. Please send it to mee, [email protected], and I will placed them on this site.  /  Lars Bjørnsten

Ганс-Христиан Андерсен 1805-1875          Andersengrad  H. C. Andersen's City' of Russia

 

Foto H.C.Andersen: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk