H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Blomsterfestivalen i stræder og gader

Odense Centrum Nr.1 2005

 

Den lille Havfrue

Med udsmykningen ved springvandet Vestergade / Jernbanegade i Odense vil Ladybird Flowers under blomsterfestivalen fortælle eventyret om Den lille havfrue.

Torvestemning som på HCA’ s tid
Udstillingen, der giver dig et indtryk af torvestemningen på H.C. Andersens tid.


Stoppenålen

Rundt om Stoppenålen," der bildte sig ind, at den var en synål, så fin, så fin", er placeret hawaiiblomster i de farver, som eventyrenes prinsesser går klædt i: pink, rosa og hvide blomster er bredt ud under stoppenålen som et stykke stof, så stoppenålen rigtig kan føle sig fin i et flot tæppe af hawaiiblomster.
 

Den flyvende kuffert

Mærk suset fra H.C. Andersens mange udlandsrejser. Med kufferten i centrum og de kraftige farver fra hawaiiblomsterne i og omkring vandbassinet, ønsker gartneriet at give et indtryk af H.C. Andersens rejser til det sydlige Europa. Hawaiiblomsterne giver et fantastisk farveindtryk med reference til bl.a. sydens sol.

Sommerfuglen

En eventyrlig flot blomstersommerfugl pyntet med roser i Vintapperstræde i Odense

Prinsessen på ærten

En blomsterillustration af eventyret "Prinsessen på ærten" i Grønnegade i Odense. De tyve madrasser og tyve edderdunsdyner er skiftet ud med pyntekål i alskens farver. Sengetæppet er Lobeliaerinus på dansk kaldet Kant Lobelia.
Prinsessen er venligst udlånt af vores lokale kunstner Galschiødt. Materialerne til sengen er venligst sponsoreret af Otterup Trælast og Garta.

Kejserens Klæder

Kejseren klædt i en flot blomsterdragt i Brandts Passage i Odense. Gartneriet Søsted har svøbt skulpturen Kejserens Nye Klæder i Kongebegonia i tidens farver. Han er også prydet med Blåvinge - en flot kongeblå blomst.

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk