H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Tommelise

Vandkunsten på Fisketorvet danner rammen om eventyret Tommelise. Placeringen ved vandkunsten har inspireret gartnerierne til at lave en blomstrende version af Tommelise i blå og hvide blomster. De blå blomster symboliserer søens overflade. På søen vil Tommelise i skikkelse af en ægte ”Birgitte Frigast” alf sejle på sit skræppeblad. Bladet vil blive trukket af en yndig sommerfugl formet i lette campanula­blomster.

 

Ruinen på Vilhelm Werners Plads

Med udsigt til den åbne himmel finder Gartneriet Spigro, at Ruinen danner en vidunderlig ramme til deres fabuleren over eventyret om "Nattergalen".

 

Tidligere lå der på adressen Overgade 3 - Haibles Gård, ca. 1879 - 1913. Ejendommens kælder er det, der i dag er ruinen bag Rådhuset i Odense. Ved etableringen af Thomas B. Thriges-gade gennem Odenses centrum blev Haibles Gård fjernet, men kælderen og noget af murværket viste sig bevaringsværdigt, som menes at være fra tiden efter Odenses brand i 1420. Disse gamle dele blev bevaret rullet 16 meter til side for vejgennembruddet, således at de i dag står som "ruinen" på Vilhelm Werners Plads.
 

Legende Drenge på Fisketorvet

Omkring "de legende drenge" i springvandet på Fisketorvet har Gartneriet Flemming Kofoed ApS pyntet med Engletrompeter i farverne gul, blå og hvid.

Så det kan tænkes at de legende drenge "danser" til trompetmusikken.
 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk