H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Hans Christian Andersen

Monument i Central Park

New York.

U.S.A.

 

 

Statuen af Hans Christian Andersen er placeret i New York City's Central Park vest for Conservatory Søen på 74th Street nær Fifth Avenue. H.C. Andersen læser "The ugly duckling" i Central Park, New York.

 

Ideen med statuen i Central Park i New York er skabt af baronesse Alma Dahlerup, som var præsident for den Dansk-Amerikanske Kvindeforening i New York og stifter af  The Hans Christian Andersen Storytelling Center, Inc.

 

Beløbet til statuen blev indsamlet af skolebørn i henholdsvis U.S.A. og Danmark. Statuen blev udført i bronze af billedhuggeren George Lober (1892–1961) . Den blev indviet i 1955 150 året for H.C. Andersens fødsel.  Hans Christian Andersen's knæ er blankslidte på grund af børn og voksne der sidder på knæene.1973 blev den lille svaneunge stjålet, men er blevet genskabt og sikkert fastgjort.

 

 

 

Monumentet eller skulpturen er et aktiv for Central Park , da der hver lørdag i over 45 år har været eventyrfortælling af store personligheder som f.eks.Victor Borge, Diane Wolkstein, Eva La Gallienne, and Fanny Hurst .Eventyrfortællingerne foregår uanset om det er regnvejr eller solskin og er for børn fra 5 år og opefter.

 

 

 

H.C. Andersen

 

Central Park, New York, USA

 

H.C. Andersen sidder i Central Park midt på Manhattan i New York og læser "The ugly duckling"

 

 

 

 

Links:

 

 

     Fotografen: Mikael Bromark og H.C. Andersen i N.Y.

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk