H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen besøgte Charles Dickens to gange. Første gang i 1847 og anden gang i 1857.

1847: H.C. Andersen og Charles Dickens mødte hinanden til et party hos Lady Blessington den 16 juli 1847. Lady Blessington arrangerede selskaber med mange intellektuelle og kendte folk. Hun talte ligesom mange andre varmt om Charles Dickens og han havde lovet at komme til et af hendes selskaber for der at lære H.C. Andersen at kende.

Se mere om Charles Dickens og  H.C. Andersen i 1847

1857: Da H.C. Andersen i 1857 for 2 gang besøgte England var målet et besøg hos Charles Dickens. H.C. Andersen tilbragte ca. 5. uger hos Dickens, hvem han beundrede som digter og elskede som menneske. Charles Dickens og hans familie var ikke begejstret over H.C. Andersen besøg "He was a bony bore, and stayed on and on" var datterens kommentar til Andersens lange besøg.


Da H.C. Andersen i 1857 besøgte Dickens på Gad's Hill  var det et højdepunkt  i hans liv. Imidlertid var hverken Charles Dickens eller hans familie særlig tilfredse og glade for Andersens besøg på grund at af hans væremåde, hvilket bl.a. fremgår af ovenstående. H.C. Andersen var en vanskelig gæst, en egoist, pågående og vekslede imellem anfald af depressioner og selvmord, samtidig med at talte et meget dårligt engelsk.

 

Se mere om Charles Dickens og  H.C. Andersen i 1857

 

Sir Henry Dickens, som var 8 år gammel, da Andersen boede hos familien skrev: " Den første morgen efter hans ankomst....sendte han bud efter min ældste broder til at barbere sig . Dette til stor irritation fra drengene og med det resultat at Andersen derefter kørte til barberen hver morgen.

  Dickens and Andersen  Andersen and Dickens  Charles Dickens and Hans Christian Andersen

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 

Copyright © 2002-2008     www.visithcandersen.dk