H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Eventyrbænkene på Klingenberg i Odense 2003

 

Byforeningen i Odense ved formanden Poul Karmdal har stået for at samle penge ind til de 13 eventyrlige bænke der er opstillet på området ved Klingenberg i Odense.

 

Hver bænk er sponsoreret af et firma  og Odense Kommune har forpligtiget sig til at vedligeholde bænkene , der er udført i plantage teaktræ.

Eventyrbænkene blev ved en højtidelighed på H.C. Andersens fødselsdag den 2. april  2003 indviet.

 

Hver bænk er forsynet med en bronzeplade hvorpå der er et relief der symboliserer et af H.C. Andersens eventyr . Relieffet er udført af kunstneren Eiler Madsen Odense og  symboliserer et af H.C. Andersens eventyr.

 

 

 

 

Der vil blive opstillet i alt 13 bænke der symboliserer følgende eventyr: Gårdhanen og Vejrhanen, Klokkedybet; Den lykkelige familie, Klods Hans, Svinedrengen, Den lille havfrue, Danse danse dukke min, Sommerfuglen, Fyrtøjet, Ole Lukøje, Skarnbassen, Stoppenålen, Nattergalen.

 

Foto: Lars Bjørnsten 2. april 2003

 

 

 

Den røde løber var lagt ud fra rådhuset hovedindgang over til Klingenberg, hvor afsløringen af bænkene skulle ske På billedet ses ud over børnene fra H.C.Andersen skolen i Odense fhv. forbundskansler Helmut Schmidt Tyskland, tidligere trafikminister  Arne Melchior, nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, Borgmester Anker Boye, Johannes Møllehave
Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, fhv. forbundskansler Helmut Schmidt Tyskland, borgmester Anker Boye Odense  med flere på vej til Klingenberg Gæster er på vej til Klingenberg Torv.

 

Bænkene var pakket behørigt ind rødt plastik med Byforeningens formand Poul Karmdal holder tale. Pressefotograf Jørgen Hansen fra Fyns Stiftstidende presser sig voldsomt på !
Byforeningens formand Poul Karmdal Jensen holder tale. Byforeningens formand Poul Karmdal holder tale.

Elev fra H.C.Andersen skolen med høj hat De indpakkede bænke på Klingenberg på pladsen ved Magasin.

De indpakkede bænke på Klingenberg på pladsen ved Magasin.  fhv. forbundskansler Helmut Schmidt Tyskland
Borgmester Anker Boye Odense Borgmester Anker Boye Odense holder tale.
Digterpræsten Johannes Møllehave causerer over nogle af H.C. Andersens Eventyr. Digterpræsten Johannes Møllehave causerer over nogle af H.C. Andersens Eventyr.
I midten af billedet tidligere prismodtager Lin Hua oversætter af. C Andersens eventyr til kinesisk og tv. Arne Melchior. Digterpræsten Johannes Møllehave causerer over nogle af H.C. Andersens Eventyr.
Elever fra H.C. Andersens skolen sang et par sange. Anker Boye og Poul Karmdal ser på udpakningen af en bænk
Anker Boye giver gode råd og Poul Karmdal ser på udpakningen af en bænk  Poul Karmdal hjælper til med at få det sidste af udpakningen væk.

Bænken prøves af Poul Karmdal og Anker Boye Bænken er er forsynet med en plade med  eventyret ”Den Lykkelige Familie” . Poul Karmdals hustru  Hanni Karmdal har skænket bænken til Odense Kommune.

En smuk konstruktion. Konstruktionen af eventyrbænkene er foretaget af Poul Karmel.

Poul Karmel Jensens bænk prøves af andre. En smuk konstruktion. Konstruktionen af eventyrbænkene er foretaget af Poul Karmel.

Bænken er fra Hanni Karmel "Den lykkelige Familie". Poul Karmel Jensens bænk. Fra Hanni.
En smuk konstruktion. Konstruktionen af eventyrbænkene er foretaget af Poul Karmel. En smuk konstruktion. Konstruktionen af eventyrbænkene er foretaget af Poul Karmel.

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk