H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Baggrunden for H.C. Andersen Haven - Eventyrhaven i Odense

 

 

Sct. Knuds Kloster og munkenes der boede der har  fra ca. år 1100 og har igennem ca. 400 år været en del af Odenses liv. Den åbne plads syd for domkirken har en gang været en lukket klosterhave med søjlegange rundt om langs de dengang omgivende bygninger.

 

Området øst og syd for domkirken Sct. Knuds Kirke, den nuværende H.C. Andersen Have og sandsynligvis en del af det bebyggede areal ved Albani Torv har fra begyndelsen nok været munkenes have med frugt og grøntsager. Munkene fik fisk  fra Odense å.

 

.I 1941 vedtog Odense byråd en omfattende plan om ændringer af området ved Rådhuset og Domkirken . Dette indebar bl.a. en ombygning af rådhuset og etableringen af en offentlig park i Odense Centrum H.C. Andersen-haven (Eventyrhaven). I den forbindelse blev Læseforeningens bygning og have opkøbt. Bygningen på Albani torv blev endelig nedrevet i 1954/55 i dag 2002 har Realkredit Danmark til huse i en nybygning på stedet .

Efter vedtagelsen i Odense byråd gik der 4 år før H.C. Andersen-haven (Eventyrhaven) i 1945 åbner  for offentligheden.

H.C. Andersen statuen som i dag står i Eventyrhaven er modelleret af L. Hasselriis, og afsløret 19 juni 1888 i Kongens Have i Odense. Statuen blev i 1905 flyttet fra dens oprindelige placering i Kongens Have til  Gråbrødre Plads og senere i 1949 til den endelige placering i Eventyrhaven .

 

Motiver fra Eventyrhaven anno 2002

 

 

Postkort. Udsigt fra Albanibroen. Odense Å. Eventyrhaven.
24-03-1906

Verdenspostforeningen

Kilde: Odense Bys Museer

Domkirken, Sct. Knuds Kirke, og Sct. Knuds Kloster, set fra Eventyrhaven. Odense.
 

Kilde: Odense Bys Museer

Odense

Eventyrhaven 1961

Industripalæet ses i baggrunden.
 

Kilde: Odense Bys Museer

Hvis intet er nævnt, så er foto af Lars Bjørnsten Odense
 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk