H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Danmarks nationalklenodie "Den lille Havfrue" på EXPO 2010 i Shanghai

Se mere om EXPO 2010 her!

Smukt sidder hun der, en fin harmoni mellem bygning og havfrue, skønne farver. Havfruen ville nok se anderledes ud , hvis sollyset faldt ind på hende end i skyggetilstanden, men sådan er det jo at være havfrue.

Så var der lige det med at fotografere havfruen! Tja....arkitekterne havde anbragt en bue rude af glas eller plexiglas, lige ud fra det bedst fotopunkt.  Selvom ruden gøres ren een gang om dagen, som er den altid beskidt på grund af de mange besøgende og for det andet reflektere ruden på billederne. Genialt!

En vurdering af "Den lille Havfrue var , at så ked ud af det, måske er det fordi hun er langt hjemmefra 8271 km., måske er det på grund af varmen 35 grader, måske har hun fået en skade på hovedet og fået hovedpine, men vi ved det ikke. Svaret må stå hen i de uvisse!!

Den lille havfrue er online med kamera til Langelinie i København

Hvad befinder sig inde i den bygning, synes spørgsmålet at være !!

"Den lille Havfrue" med sit hoved, der er lettere beskadiget ved rejsen fra Langelinie til Shanghai. Det må man gå ud fra bliver repareret. Hun er et yndet motiv for de besøgende.

En billet til EXPO 2010 har fundet vej til havfruens sten, men hvordan ?

Havfruen i sit vand fra Københavns Havnebassin! eller var det kinesisk vand fra Shanghai.

Flotte hvide buer omkransede havfruen

Et par små hefter om "The little Mermaid" på kinesisk var til salg i shoppen

"Have a City Swim ! Dip yours toes in the water by the mermaid. Just like you can in Copenhagen or in other Danish cities where industrial harbours are being transformed into clean and fresh city beaches". Sådan så det ud ved informationer i pavillonen. De vi spurgte om , at få adgang til at dyppe tæerne ved en lille havfrue fik vi at vide at det kunne man ikke alligevel. Det vil være for farligt og uoverskueligt med mange besøgende og vandet vil blive sundhedsfarligt. Nå, men det må vi så gøre hjemme ved Langelinie!!

Foto: Lars Bjørnsten Shanghai 2010

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk