H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Særfrimærker H.C. Andersen 200 år  4,50 kr.
 

 

4, 50 kr frimærket viser et portræt af H.C. Andersen


H.C. Andersen var dybt fascineret af fotografiet og teknikken bag. I de fotografiske atelierer i København var han en meget hyppig gæst indtil sin død i 1875. I dag kendes der omkring 160 fotografier af H.C. Andersen. Portrætfotoet, der danner baggrund for på frimærket, er taget af hans værtinde, Thora Hallager, sidst i 1860'erne. Frimærket blev i 2005 valgt som  "Årets Frimærke 2005".
 

 

 

H.C. Andersen 200 år
 

Frimærket i dette småark viser et portræt af H.C. Andersen og indgår i en serie på i alt fire frimærker, som er udgivet af Post Danmark i anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel.
 

Med sit omfangsrige forfatterskab formåede H.C. Andersen at skrive sig ind i verdenslitteraturen som én af de mest originale digtere nogensinde. Hans berømmelse blev grundlagt med romanerne, men hviler i dag på eventyrene, der henvender sig både til børn og voksne. l løbet af sin levetid nåede han at skrive og udgive hele 156 eventyr. H.C. Andersens eget liv rummer mange eventyrlige aspekter, og selv fremhævede han, at hans eget liv var den bedste fortolkningsnøgle til hans eventyr.
 

Frimærkerne er designet af Mette & Eric Mourier.
Udgivet den 2. marts 2005
 

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk