H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen Slottet

 

 

H.C. Andersen Slottet på H. C. Andersens Boulevard  i København

 

 

Bygningen

 

Bygningen på H. C. Andersens Boulevard 20-24 i København blev navngivet H.C. Andersen Slottet. I 1978 købte Tivoli ejendommen og ønskede i reklame øjemed at knytte den verdensberømte digters navn til haven. Navnet H.C.Andersen Slottet var en oplagt  da statuen af H.C. Andersen på Rådhuspladsen sidder og betragter bygningen på den anden side af H.C.Andersens Boulevard. Statuen af H.C.Andersen er udført af billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen.

H.C.Andersen Slottet og HCA  i København, en regnfuld dag i november 2008

 

 

Bygningen er bygget i 1893 og var i sin tid anvendt til Kunstindustrimuseum. Bygningen er tegnet at arkitekt Vilhelm Klein og er en af Københavns mange bygninger i såkaldt Rosenborgstil. Siden Kunstindustrimuseet flyttede til Bredgade i 1926 har bygningen bl.a. været anvendt som danseskole, fægtesal, kontorbygning, udstillingsbygning for bl.a. Louis Tussaud's Wax Museum.m.m. I dag rummer slottet  kontorer for Tivoli og øvelokaler for Tivoli-Garden. I øvrigt er H.C. Andersen Slottet ikke et rigtigt slot.

H.C. Andersen Slottet er også kaldt Tivolislottet og er bygget på Københavns gamle stadsgrav.

Det rigtige slot H.C.Andersen Slot ligger i Odense og er et rigtigt eventyrslot !

Nej.. se det rigtige H.C.Andersen Slot  ligger i Odense i Lotzes Have tæt ved H.C.Andersens Hus...se det er et rigtigt eventyrslot med masser af aktiviterne, der relaterer til H.C.Andersen og hans mange eventyr. Hvert år danner slottet baggrund for sommerens H.C.Andersen Paraden med  eventyrets mester anno 2008 Torben Iversen.

H.C. Andersen Slottet i Lotzes Have  i  Odense

Odense Byråd har bevilliget penge til et nybygget HCA slot i Odense i 2009!

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk