H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

HANS CHRISTIAN ANDERSEN PRISEN 2004.

H.C. Andersen æresprisen 2004  "Mit Livs Eventyr"

Tilbage til : H.C.Andersens fødselsdag 2004

 

H.C.Andersen æresprisen består af en bronzestatuette udformet som bogen "Mit Livs Eventyr", er udført af den fynske multikunstner Jens Galschiøt og vil  2.april 2004 blive overrakt prismodtagerne ved et arrangement i Odense Teater.

Blandt værkerne fremhæver HCA priskomiteen designet af kostumerne til TV-Teatrets "Hyrdinden og Skorstensfejeren", découpager til Tv-filmen "Snedronningen" med tilhørende bog og scenografien til balletpantomimen "Kærlighed i Skarnkassen"

 

Den italienske oversætter Bruno Berni får HCA - prisen  for en oversættelse af  H. C. Andersens eventyr.Desuden får den brasilianske professor Dr. Ana Maria da Costa S. Menin prisen for sit arbejde med H.C. Andersen. Arbejdet omfatter bl.a. doktordisputatsen "O Patinho Feio de H.C. Andersen, O Abrasileiramento de Um Conto Para Criancas" ( Den grimme Ælling af H.C. Andersen, Brasilianiseringen af en fortælling for Børn).

 

Tekst højre side:

HANS CHRISTIAN ANDERSEN PRISEN 2004. Givet til Hendes Majestæt  Dronning Margrethe den II for gennem et personligt kunstnerisk engagement at have udbredt kendskabet til H.C. Andersens eventyr og historier.

Tekst venstre side:

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
der har jeg rod, derfra min verden går.
Du danske sprog, du er min moders stemme,
så sødt velsignet du mit hjerte når.
Du danske, friske strand,
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave,
dig elsker jeg! - Danmark, mit fædreland!
 

Hans Christian Andersen 1850

Foto:  Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk