H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Legoland og H.C.Andersen

 

Legoland: H.C. Andersen er til reparation !!

Hvor finder man H.C. Andersen henne i Legoland ? Dette spørgsmål stillede jeg de mange søde mennesker i information i Legoland torsdag den 10. juni 2004. Jeg kunne godt se og de så "vilde ud i øjnene" ved dette spørgsmål!

 

 

 

Jamen står han ikke udenfor ? var svaret. Står han ikke her henne langs siden ? Til det svarede jeg at det vidste jeg ikke, da jeg ikke arbejdede i Legoland og netop derfor havde henvendt mig i informationen.

 

De rare folk i informationen ringede til flere forskellige , men ham der viste noget sad i møde, så jeg måtte faktisk gå derfra med uforrettet sag.

 

Jeg havde dog forinden spurgt en venlig gartner , der svarede at han var til reparation. Dette nævnte jeg ,da informationskontoret var på kogepunktet, så det blev konklusionen på mit spørgsmål. Men ingen viste om, der var andet med H.C. Andersen i Legoland.

 

Jeg måtte gå på jagt for at finde noget om H.C. Andersen . HCA fandt jeg to steder. Bag Familiebuffeten gemte H.C. Andersen sig med et portræt med hans signatur lavet i sorte, hvide og grå legoklodser. I en tilstødende rum en chaufførstue var der to smukke billeder laver af legoklodser forestillende illustrationer fra eventyrerne "Ole Lukøje" og "Svinedrengen".

 

Desværre var disse blot placeret på gulvet. Desuden hørte jeg om H.C. Andersen ved Minibyen om Nyhavn, hvor en af "guiderne" på turistbådene  bl.a. nævnte at H.C. Andersen havde boet i et af husene i  Nyhavn.

 

 

Som bosiddende i Odense var det skuffende, at en af Danmarks største turistattraktioner ikke havde mere og bedre plads til eventyrdigteren. Måske kunne man i Miniland lave H.C. Andersens fødehjem og barndomshjem. H.C. Andersens kvarterets huse kunne være næste projekt for Legoland. Nedenfor ses fotos fra dagen og legoskulpturen af H.C. Andersen var til vistnok til reparation !!

Lars Bjørnsten 10.  juni 2004 

NB: Desværre har jeg ikke været i Legoland siden, men er der andre, der har oplysninger eller foto med H.C.Andersen eller noget fra hans eventyr vil jeg gerne modtage dette. Send det til bjoernsten (snabel-a) gmail.com. Tak.  

 

Link til Legoland

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk