H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

H.C. Andersens portrætter på medaljer

H.C. Andersens portræt. H.C. Andersen elskede i sin nutid at blive fotograferet. Dette vidner et utal af fotografier om . Eftertiden har ofte valgt at portrættere ham på medaljer. Dette har betydet , at det har været forholdsvis nemt for efterfølgende kunstnere at udføre arbejdet med H.C. Andersen medaljerne. Der findes 63 H.C. Andersen medaljer i alt af henholdsvis udenlands og dansk oprindelse. De 38 af disse findes på Den kgl. Mønt og Medaillesamling (Nationalmuseet). Medaljerne er oftest udgivet som erindringsmedaljer i anledning af digterens fødsel eller død. 

Foto:  Lars Bjørnsten Odense

H.C. Andersen portræt. Guy Charles Revol 1955. H.C. Andersen portræt. Harald Salomon 1930.
H.C. Andersen portræt fra 1875 af Oscar Bergmann. Forside med følgende tekst " Digteren Hans Christian Andersen - med ret var han børnenes ven" H.C. Andersen portræt fra 1875 af Oscar Bergmann. Bagside med følgende tekst " Født i Odense den 2. april 1805. Død på lyststedet Rolighed ved Kjøbenhavn den 4. august 1875

H.C. Andersen portræt. Gunvor Svensson Lundkvist 1989 H.C. Andersen portræt. Gabor Szabo 1977.
H.C. Andersen portræt. Janis Strupulis 1976. H.C. Andersen portræt. Gerda Qvist 1932.
H.C. Andersen portræt. H.C. Andersen samfundets medalje. Ukendt kunstner H.C. Andersen portræt. Plakette i anledning af H.C. Andersens fødsel i 1805. Ukendt kunstner.
H.C. Andersen portræt. F.G. 1981. H.C. Andersen portræt. Frode Bahnsen 1975.
Den nye H.C. Andersen medalje udgivet i anledning af HCAs 200 års fødselsdag. Kunstneren er medaljør Bent Jensen og forsiden viser et profil portræt af Andersen. Den nye H.C. Andersen medalje fra 2005 udgivet i anledning af HCA's 200 års fødselsdag. Kunstneren er medaljør Bent Jensen og bagsiden viser et af H.C. Andersens papirklip.

Eventyrmønter. Læs om Nationalbankens ny serie af temamønter med motiver fra H.C. Andersens eventyr her!
 

Læs om særudstilling om H. C. Andersen - og hans eventyr på medaljer her!

 

Frode Bahnsen 1975: "I Danmark er jeg født" Læs mere Den Kgl. Mønt- og Medaillesamling her!

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk