H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Rolighed
 
Model af familien Melchiors landsted Rolighed 

 

Model af familien Melchiors landsted ”Rolighed” hvor H.C.Andersen døde de 4. august 1875. H.C. Andersens værelser lå på 1. salen ved tårnbygningen. Modellen viser ombygningsplanerne af landstedet, som blev gennemført 1869-1870 . på det tidspunkt var Melchiorfamilien på rejse i Algier og H.C.Andersen boede i familiens lejlighed på Højbro Plads i København, hvor han forfattede et helt hefte af eventyr.

Modellen til Melchiors landsted "Rolighed", var et af H.C.Andersen museets første udstillingsgenstande og er givet museet af Melchiorfamilien o. 1906. , hvor det i 1908 var udstillet i det lille gule hjørnehus. Det er dog aldrig blevet indført i protokollen som museumsgenstand, så derfor findes der ingen oplysninger om modellen. Imidlertid svarer modellen ikke helt overens med "Roligheds" nye skikkelse efter ombygningen bl.a. er renaissance-gavlene på modellen over terrassen blev således forkastet til fordel for kvistvinduer.

 

Maleri af familiens Melchiors landsted "Rolighed", sådan som det så ud efter ombygningen

Det menes at modellen er fra o. 1867-68 og er udfærdiget af arkitekten bag ombygningen af "Rolighed", som hans bud på, hvordan landstedet kunne tage sig ud.

Tekstkilde : Ejnar Stig Askgaard fra Odense Bys Museer. Foto:  Lars Bjørnsten Odense

 

 

 

 

Se også:

 

http://www.visithcandersen.dk/familien_melchior.htm

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk