H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen røg cigaren!

Portrætfotografiet af H.C. Andersen er taget af Theodor Collin, som var yngste bror til H.C. Andersens gode ved Edvard Collin. Theodor Collin var amatørfotograf og har taget billedet i marts 1862 i haven bag bag Collins gård i Amaliegade 9 i København . Digteren øvede sig forud for sin rejse til Spanien i at ryge cigarer, som det fremgår af nedenstående var dette ikke helt let!
Andersen  har i den senere tid været i stadigt godt lune; I anledning af hans forestående rejse til Spanien med Jonas Collin har han lært sig at ryge Cigarer, fortiden 2 om dagen, og han går endogså rygende på gaden. Han har elles svært ved at komme efter det, især ved at blæse røgen ud af munden, og han gør sære grimasser under rygningen.

Hvorover han må høre meget af Th. Collin og mine Sønner. I dag blev han fotograferet her i haven i Amaliehaven af TH. Collin, medens han røg cigar, men han kunne ikke tages med den i Munden for grimassernes skyld, hvorfor han har den i hånden. Notits af Adolph Drewsen den 18. marts 1862.

Cigaren med mavebælte fra La Union Manila hjembragte Andersen fra sin rejse til Spanien i 1862. Se også: H.C. Andersens cigar fra La Union Manila 1862

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk