H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

H.C. Andersen i børnehaven Børnegården i Tinglev

 

Nej der er ikke altid brug for H.C. Andersen ambassadører fra fjerne egne af verden. Se bare hvad de 22 børn i alderen 3-6 år og voksne har lavet i børnehaven Børnegården i Tinglev i Sønderjylland.  Det er et flot og imponerende arbejde   / lb

 

Primus motor i H.C. Andersen 200 års projektet er pædagogstuderende Annette Helene Petersen fra Åbenrå Pædagogseminarium . Annette er studerende i børnehaven Børnegården i den tidligere Tinglev Kommune Annette skriver: Jeg valgte at bruge H. C. Andersens eventyr som inspirationskilde til, at børnene skulle udtrykke sig gennem malerier og tegninger. Vi har bearbejdet fire af H. C. Andersens eventyr, Prinsessen på ærten, Klods Hans, Skorstensfejeren og hyrdinden og Den grimme ælling samt læst eventyret om Fyrtøjet og Kejserens nye klæder.Jeg er startet med at læse eventyret højt for børnene, derefter har de malet og tegnet med forskellige arbejdsteknikker fra eventyr til eventyr. Børnene har, når alle var færdige med deres malerier, fortalt om hver deres billede til de andre børn på stuen. Jeg har også bidraget med malerier fra de forskellige eventyr, da jeg har en uddannelse som porcelænsmaler.

Der blev afsluttet med en fernisering for indbudte gæster deriblandt børnenes forældre, søskende, den anden stue i børnehaven, de lokale aviser og vores borgmester i kommunen. Desuden var udstillingen åben en dag for byens borgere, og efterfølgende vil børnenes kunstværker blive udstillet først i det nye år i henholdsvis borgerhuset og den lokale bank.
Ferniseringen blev en succes, og vi vil gerne fremvise billeder fra vores fernisering samt vise vores smukke kunstværker til andre.


Bemærkninger: Det er et meget flot og imponerende projekt som pædagogstuderende Annette Helene Petersen har udført i Børnehaven Børnegården sammen med dygtige børn og voksne .   /  Lars Bjørnsten 24. november 2004.  


Foto: Annette Helene Petersen

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk