H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 

 

Korsør – tager imod – nu som før

Det er den 4. september 1819. H.C. Andersen – en opløben knægt på bare 14 år - er netop ankommet til Korsør, på sin første rejse fra hjemmet i Odense til København. Samme aften skriver han i sin nye dagbog "Da jeg kom til Korsør, gik jeg om bag et hus, faldt på mine knæ og bad Vor Herre om at hjælpe mig, - græd så meget, men så blev jeg igen glad". Andersen huskede tydeligt dagen. Han havde haft det forfærdeligt. Han plagedes af tvivl om rejsen og om han kunne klare mødet med den store verden.

Nu, en dag i august 1868, sad den berømte forfatter og nød et måltid på Hotel Store Bælt i Korsør. En kotelet og nogle pandekager. Den mørke porter nød han i fulde drag, alt imens han iagttog det myldrende liv på kajen udenfor vinduet. Hotelværten H.C. Petersen havde som altid sørget for, at digteren fik det bedste værelse, med udsigt over vandet. "Byen hvor Jens Baggesen er født og Birchner ligger begravet", mumlede Andersen for sig selv. Atmosfæren i byen var let og indbydende. Overfarten herfra til Fyn havde været en kendsgerning så langt tilbage nogen kunne huske.

Korsør havde altid taget venligt imod de rejsende, indlogeret dem på hoteller og kroer og budt dem på god mad og drikke. Andersen tænkte tilbage på sit første møde med Korsør. Om aftenen havde han været i teatret og set en tysk komedie. Han havde moret sig og huskede, at spidsborgerne også havde været der - borgmesteren med frue. Andersen fandt sin skrivepen, og skrev et digt på bagsiden af regningen. Han følte sig godt tilpas her, - havet, maden og sensommersolen – poesi – det er ganske vist!

Korsør er stadig rejsebyen ved landets største trafikåre. Storebæltsbroen er vartegn for byen, der forbinder og forener Danmark og danskerne.

H.C. Andersen kam 1819, auf seinem Weg zur Berühmtheit und nach Kopenhagen, zum ersten Mal nach Korsør. Hier besuchte er, auch in den folgenden Jahren das Hotel „Grosser Belt".

Hans Christian Andersen first came to Korsør in 1819 on his way to Copenhagen and fame. Since the he visited the town and Hotel Store Bælt several times.

Denne tekst er et uddrag af brochuren ”I H.C. Andersens fodspor – på Sjælland og Møn”. Udgivet i 2005.

Velkommen til H.C. Andersen Land!

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk