H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

De vilde svaner     The Wild Swans

Udstilling i H.C. Andersens Hus i Odense i efteråret 2009. De vilde svaner. The Wild Swans. Udstilling med H.M. Dronningens decoupager & dragter. Hm. The Queen's decoupages & costumes

Dronning Margrethes kostumer og decoupager er lavet i forbindelse med filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr ”De vilde Svaner”. Dronningen har i mange år arbejdet med H.C. Andersens eventyr og forfatterskab i forbindelse med en række opgaver og har på fornem vis illustreret H.C. Andersens eventyr på mange måder. I forbindelse med filmatisering og fortolkningen af ”De vilde svaner” har dronningen arbejdet med følgende grundelementer natur, tro og kultur. Budskabet viser sig ved at den kristne tro åbenbarer sig i forhold til naturens dybde og er en ledetråd for mange i livet. Dronningen kunst illustrerer ikke kun H.C. Andersens eventyr, men også hendes egen kunstneriske tråd, der falder i tråd med digterens og som kommer til udtryk i hans collager og papirklip.

Se mere om:

Filmen ”De Vilde Svaner” har gallapremiere den 4. september 2009 i Odense Koncerthus og biografpremiere den 11. september 2009. Filmen er instrueret af Ghita Nørby og Peter Flinth og produceret af JJ film i tæt samarbejde med H.M. Dronning Margrethe II.

Filmen blev samtidig med gallapremieren i koncerthuset vist som friluftsforestilling i Lotzes Have i Odense. Blomstersvanen er i søen er fra Odense Blomsterfestival

"...Der saae hun paa en af de bredeste Ligstene sad en Kreds, hæslige Hexe, de toge deres Pjalter af, som om de vilde bade sig, og saa gravede de med delange magre Fingre ned i de friske Grave, toge Ligene frem og aade deres Kjød...." ." Og sad den gamle Kone om Søndagen i Døren og læste i sin Psalmebog, da vendte Vinden Bladene, og sagde til Bogen: "Hvo kan være frommere end Du?" - "Det er Elisa!" sagde Psalmebogen, og det var den rene Sandhed, hvad Roserne og Psalmebogen sagde..."
Fra udstillingen i H.C. Andersens Hus i Odense i 2009 Bemærk: Den visuelle lyseffekt med de vilde svaner på væggen

Kostumer og decoupager udstillet side om side.

”……da lagde hun alle sine Klæder og gik ud i det friske Vand; et deiligere Kongebarn, end hun var, fandtes der ikke i denne Verden…”
 Kostumer og decoupager til filmen "De vilde svaner" fra 2009

 Kostumer og decoupager til filmen "De vilde svaner" fra 2009

Dronningen Margrethe med følge på vej ind i H.C. Andersen Hus for, at se og evt. korrigere opsætningen af udstillingen, inden indvielsen senere på dagen.

Motiver fra udstillingen med kostumer og decoupager til filmen "De vilde svaner" fra 2009

 

Foto: Lars Bjørnsten 2009

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk