H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

Den 6. december 2005 er Odense illumineret til H.C. Andersens ære

H.C. Andersens fødeby Odense afslutter jubilæumsåret med bl.a. illuminationen af H.C. Andersens fødeby. Den gamle spådom om, da han som fattigt barn drog fra barndomshjemmet i Odense til København, om at Odense engang skulle blive illumineret for ham, skulle vise sig at blive opfyldt til fulde, da. han den 6. december 1867 blev æresborger i sin fødeby. På pladsen foran rådhuset var der i 1867 deputationer fra byens forskellige korporationer. Folk fra Odense deltog med fakler og faner og tog opstilling på pladsen foran rådhuset og spådommen om at Odense skulle blive illumineret for H.C. Andersens skyld - gik i opfyldelse.

Foto og tekst: Lars Bjørnsten Odense

Kongens Have ved Odense Slot var allerede fra om eftermiddagen oplyst af levende lys . Kongens Have ved Odense Slot var allerede fra om eftermiddagen oplyst af levende lys .

BG Banken højhus i Odense eller Bikubenhuset var oplyst af bevægende lysbilleder på huset illustreret ved hjælp af H.C.Andersens papirklip BG Banken højhus i Odense eller Bikubenhuset var oplyst af bevægende lysbilleder på huset illustreret ved hjælp af H.C.Andersens papirklip

Farverne på facaden på BG bygningen var blå og grønne Også i Vestergade var der på facaden af et hus et lysudsmykning med ide af et af H.C. Andersens papirklip
På Odense Rådhus var der ligeledes bevægende lysudsmykning af facaden. På Odense Rådhus var der ligeledes bevægende lysudsmykning af facaden.
Robert Jakobsen jernskulptur på Flakhaven var også illumineret Juletræet på Flakhaven og H.C. Andersen udsmykning ser smukt ud i den regnvåde aften.

Jens Galschiøts skulptur af H.C. Andersen, som er en del af "Fortællebrønden" var også illumineret Jens Galschiøts skulptur af H.C. Andersen, som er en del af "Fortællebrønden" var også illumineret

Sct. Knuds Kirkes kirkerum var illumineret indenfor. Kreditforeningens Danmarks bygning ved Eventyrhaven  med lys på.
Ud over de menneskebårne fakler vil områder i Odense om aftenen blive illumineret ved en lys- og lydinstallation "Det frosne fakkeltog", der vil oplyse Munkemose og Eventyrhaven. Installationen er skabt af den tyske kunstner Hans Peter Kuhn i samarbejde med Kunsthallen Brandts. "Det frosne fakkeltog",  er skabt af den tyske kunstner Hans Peter Kuhn i samarbejde med Kunsthallen Brandts.
 
"Det frosne fakkeltog" i H.C.Andersen Haven "Det frosne fakkeltog" i Eventyrhaven

Odenseborgere med fakler i Eventyrhaven. Der var flere fakkeltog I Odense, der alle havde Flakhaven som slutmål..

Illumination af bronzeskulptur af H.C. Andersen af billedhuggeren Louis Hasselriis, som blev afsløret: 19. juni 1888 i Kongens Have Odense og som nu er placeret i Eventyrhaven Skulpturen er skænket af byen af byens borgere og tilhører Odense Bys Kunstfond


 
Krydset Torvegade og Overgade med en lyshimmel Det store træ ved børnekulturhuset "Fyrtøjet" var også illumineret med over 3000 lys, som det plejer ved juletid.
Domkirken med indendørs illumination Området ved Brandts var også belyst.

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr