H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 

 

H.C. Andersen eventyr

Bogense Skole

 

 

 

Bogense Skole i Bogense Kommune på Nordfyn findes en enestående samling  af eventyrfigurer og andre illustrationer, der relaterer til H.C. Andersens eventyr.

 

I en en skolens gamle bygninger var der en eventyrfrise.

 

Det vides ikke om denne er fjernet efter en modernisering af bygningen

 

 

 

 

 

Historien om eventyrfrisen m.m.

 

Eventyrfrise på Bogense Skole

Eventyrfigurerne

 

Eventyrfigurerne og  andre illustrationer indgår i en eventyrfrise på Bogense Skole, der  udført i perioden 1943-1944 af maleren "Tippe"  Ejnar Ravn Christensen tidligere Æbeløgade i Bogense.

Eventyrfigurerne er fotograferet enkeltvis uden deres rette sammenhængen og han ses her!

Nogle af motiverne indgår ikke i eventyrfrisen og er selvstændige motiver fra forskellige  eventyr f.eks. Den lille Havfrue, Den lille pige med svovlstikkerne, Den flyvende kuffert, De vilde Svaner, Lykkens Galocher, Ole Lukøje er  udført sidst i 1960-61 af samme kunstner. Udsmykningen findes i Bogense Skoles ældste bygning som er fra 1914 og etagerne ovenpå er bygget omkring år 1934. Udsmykningen findes i stueetagen og på 1 sal midtfor i mellemgangen mellem to lokaler samt i trappeopgangen, der forbinder etagerne.

Motiverne er malet direkte på kalkvæggene og bærer præg af tidens ælde og manglende respekt for kunstværket.. Desværre har det ikke været teknisk muligt , at få optimale billeder ud af det på grund af forholdene. Desuden er der nok ting der er forsvundet på af anbringelse af skabe m.m.

Jeg vil senere prøve at gengive eventyrfrisen , men det er teknisk vanskelig i forhold til de forskellige vinkler, der bl. a er på trappeopgangen til 1 og 2 sal. Nedenfor ses et eksempel på frisen.

Foto: Lars Bjørnsten 29. juli 2004

 

Et eksempel på noget af eventyrfrisen på Bogense skole:

 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk