H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

Brønddæksel med motiv fra H.C. Andersen eventyret "Hyrdinden og skorstensfejeren", Østre Voldgade nær Rosenborg.

 

 Foto: Lars Bjørnsten 2. juni 2007

 

Læs mere om brønddækslet med motivet fra

"Hyrdinden og skorstensfejeren" her!

 


Afløbsbrønddæksel med portræt af H.C. Andersen samt fra "Den standhaftige tinsoldat", brønddækslet er fotograferet ved H.C. Andersen statuen på hjørnet af Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard.

Fotos: Lars Bjørnsten  København 11.november 2006


       

H C Andersen har stået model til meget på hans 200-års dag i 2005 - herunder også at blive trådt på. I 2005 lagde "Københavns Energi" 3 dæksler ned for fødderne af af H. C. Andersen statuen på Rådhuspladsen. Det nye dæksel af H.C.Andersen m.m. er lavet i samarbejde med Københavns Energi, Randers Jernstøberi, Peter Hentze og MobilArt.

Motivet er udover et portræt af H.C.Andersen fra H.C. Andersens eventyr: "Den standhaftige Tinsoldat" fra H.C. Andersens eventyr:. Der ligger også et dæksel foran Statens museum for kunst sammen med elefantdækslet, som er fremstillet for nogle år siden. I forbindelse med etableringen af Amager Strandpark er der lagt ca. 100 HCA-dæksler.

Randers Jernstøberi deltog i markeringen af H. C. Andersens 200 års fødselsdag i2005 med et brønddæksel med H.C. Andersen motiv. Det vides ikke om dette brønddæksel er blevet brugt nogen steder. Hvis du har set det eller andre H.C.Andersen brønddæksler eller lign så skriv til mig.

Dette har Kurt Christensen fra  www.odensefotogalleri.dk gjort og du kan se billedet m.m. med H.C. Andersen motivet i Herning her!

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr