H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

"Den lille Havfrue" er vendt tilbage til sin plads på Langelinie i Købehavn efter sin rejse til Kina

 

"Den lille Havfrue" på i vandet på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai. "Den lille Havfrue" er tilbage på sine sten i vandet på Langelinie i Københavns Havn.

 

Fra den 20. november 2010 kan du igen opleve Den lille Havfrue på Langelinie

Siden april 2010 har Den lille Havfrue siddet i hjertet af den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai, Kina. Den lille Havfrues hjemkomst betyder samtidig et farvel til den kinesiske kunstner Ai Weiweis videoinstallation på Langelinie, der har transmitteret direkte fra den danske pavillon.

 

Se mere om "Den lille Havfrue" her:

Historien om Den Lille Havfrue

  • Den 12. marts 2009 godkendte Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune udlånet af Den Lille Havfrue til Økonomi- og Erhvervsministeriet til EXPO 2010 i Shanghai.

  • Den Lille Havfrue forlod København den 25. marts 2010 og var på plads igen den 20. november.

  • Udlånet af Den Lille havfrue var et led i en kulturel udveksling mellem Danmark og Kina. Den verdenskendte kinesiske kunstner Ai Weiwei (kendt for den Olympiske Stadiums "Bird's Nest" i Beijing) skabte en video installation, som stod ved Den Lille Havfrues plads i København, mens hun var bortrejst. Installationen var en livetransmittering af Den Lille Havfrue i den danske pavillon i Shanghai.

  • Den lille Havfrue er en af Danmarks største turistattraktioner. Statuen, der illustrerer H.C. Andersens eventyr af samme navn, er skabt af billedhuggeren Edvard Eriksen og blev skænket til Københavns Kommune af kunstmæcenen, brygger Carl Jacobsen.

  • Den Lille Havfrue blev afsløret på Langelinie 23. august 1913.

  • Den Lille Havfrue er lavet af bronze, er 125 centimer høj og vejer 175 kilogram.

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense 13. September og 20. November 2010

 

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk