H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

Det nye H.C. Andersens Hus

Indvielsen 3. maj 2003

Det nye H.C. Andersens Hus blev åbnet lørdag den 3. maj 2003 efter at museet og H.C. Andersens Hus i Odense har været under gennemgribende ombygning det seneste år.  Der er åbnet for nye og anderledes udstillinger. Udstillingerne vil fremover være tematiserede. Ombygningen af H.C. Andersens Hus forløber etapevis og vil være færdig i sommeren 2004. En del af  af museet er derfor fortsat afspærret. Det gule hjørnehus vil  i det kommende år blive ført "tilbage" til sin oprindelige stand og blive møbleret som et fattighjem anno 1805.

Fremover vil museets nye hovedindgang være fra Bangs Boder 29,  5000 Odense C.

Nedenfor kan ses billeder fra indvielsesdagen lørdag den 3. maj 2003.

 

Allerede på Thomas B. Thrigesgade kan man se det nye. Skulpturen med den lille Havfrue er blevet fjernet til fordel for dette skilt, der viser besøgende vej hen til Det Nye H. C. Andersens Hus. Det nye indgangsparti i Lotzes Have inden folk strømmede til for at deltage i indvielsen af  1. etape af ombygningen af H.C. Andersens Hus.

Ny skilte fortæller om vejen til det ny H.C. Andersens Hus Personalet bag  skranken de sidste 15 minutter ved den gamle indgang. Bemærk personalet har fået ensartet uniform, påklædning.
Indgangen fra Hans Jensens Stræde til H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset "Fyrtøjet" samt Cafe " Fyrtøjet" Der ventes på broen at rådmand Jørgen Lund skal klippe den røde snor over.
Første taler var afdelingsleder af Odense Bys Museer Claus Koch og museumschef Torben Grøngaard Jeppesen var med på en lytter Det var H.C. Andersens Dag og Paraplydag !
Rådmand Jørgen Lund fra Venstre tager et tjek på hvad vejrguderne byder på inden indvielsen. Der var kamp om , at komme tæt på de prominente gæster.
Rådmand Jørgen Lund Odense holder tale. Personalet fra "Børnekulturhuset Fyrtøjet" opstillet til parade .

H.C. Andersen udskåret i lyst træ af billedskærer Povl Kjær fra Ry i Jylland. Fotoplancher beskriver tidsforløbet 1805-1875

Et blik ind i det nye store H.C. Andersens Bibliotek, der rummer mange tusinde bind på ca. 150 forskellige sprog

"Nattergalen" Jenny Lind

H.C. Andersens blækhus

( Hans Christian Andersen's ink stand)

Kommandørkorset . H.C. Andersen blev udnævnt 1. april 1875 til kommandør af Dannebrog. Læs mere i  H.C. Andersens dagbog.

H.C. Andersens pen , som har skrevet mange eventyr!

H.C. Andersens høje hat

( Hans Christian Andersen's top hat)

H.C. Andersens marokkanske støvler H.C. Andersens Paraden og Torben Iversen som H.C. Andersen underholdt på indvielsesdagen den 3. maj 2003.
H.C. Andersen Paraden og Torben Iversen som H.C. Andersens underholdt på indvielsesdagen den 3. maj 2003. H.C. Andersen Paraden  underholdt på indvielsesdagen den 3. maj 2003.

Foto:  Lars Bjørnsten Odense 2003

 

 

 

 

Copyright © 2002-2010     www.visithcandersen.dk