H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

H.C. Andersen på Hviids Vinstue i København !

 

 

Hviids Vinstue ligger på hjørnet af Lille Kongensgade og Kongens Nytorv i København.

 

Lokalerne er snart 300 år gamle og fortæller en historie fra dengang da Nyhavn var en rigtig havn og København var en købstad. Hviids Vinstue blev grundlagt i 1723 og har været mødested for københavner og andet godtfolk i alle aldre og samfundslag.

 

Ikke mindst mange skuespillere m.fl. fra Det Kongelige Teater overfor havde deres gang i vinstuen. Om H.C. Andersen  har været der vides ikke ! 

 

Et gulnet relief eller medaljon med H.C. Andersens portræt præger indgangen. Inskriptionen er er "1805 Hans Christian Andersen.." Det Kongelige Teater  skråt overfor Hviids Vinstue på Kongens Nytorv i København.
På hjørnet af Lille Kongensgade og Kongens Nytorv har Hviids Vinstue har til huse i stuen / kælderplan. Interiør fra vinstuen
Teaterplakat for Hostrups "Eventyr på Fodreisen" den 26 maj 1848

I notitsen i billedrammen står:

"Nogle mener også, det var i denne vinkælder, at der i 1800 tjente en vinkyper ved navn Christian Heinrich Pätges, der stammede fra Rhinlandene. Han blev gift med en ung tjenestepige fra omegnen af Frankfurt, Henriette Hartwig og i dette ægteskab fødtes i 1812 datteren Johanne Louise, den senere berømte skuespillerinde fru Heiberg, der kom til verden i en sidebygning til Lille Ravnsborg på Nørrebro, hvor forældrene drev værtshusholderi".

Indgangen til Hviids Vinstue

Grundlagt 1723 af Ernst Hviid

Hviids Vinstue - Kongens Nytorv 19 kld

1050 Kbh. K. - Tlf. & Fax 33 15 10 64

[email protected]

Foto:  Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk