H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 

H.C. Andersen  julemarkedet

 

H.C. Andersen  julemarkedet , så dagens lys første gang i  2004.

 

Det er altid  to weekender  i november - december måned, at der bydes på historisk julemarked i den gamle bydel i Odense, hvor eventyrdigteren H.C. Andersen blev født.

Der vil være en julestemning, som på H.C. Andersen tid.  Området ved  H.C. Andersens Hus vil være illumineret og lyde af lirekassemusik.

 

 

 

På Sortebrødre Torv tæt ved H.C. Andersens hus findes en vintermarkedsplads med salgsboder, karruseller, gøglere og lirekasse-mand. Søren Østergaards mere end 100 år gamle gøgler - og markedsunderholdning vil komme godt tilrette i det historiske kvarter.

 

H.C. Andersen Paraden vil optræde flere gange daglig med en vinterforestilling fra Eventyr-slottet i Lotzes Have og primært med jul- og vinterlige eventyr. Mød de kendte eventyrfigurer fra eventyrerne f.eks pigen med svovlstikkerne på de toppede brosten i kvarteret, hvor H.C. Andersen løb om med træsko.

 

 

H.C. Andersen julemarked er en god ide, hvis man blot har øje for, at sådan så der absolut ikke ud i kvarteret, da H.C. Andersen blev født i hjørnehuset.

 

Det i dag meget smukke H.C.Andersen Kvarter var på det tidspunkt et meget fattigt og usselt kvarter, hvor mange ernærede sig som lommetyve og ludere og andre former for kriminalitet.

 

 

Det var samfundets bund, der boede her. Det faktum er det vigtigt at fastholde også selvom kvarteret skal omdanne sig til et "moderne" marked. Måske skal der i den levende H.C. Andersen kulisse også være ludere og lommetyve i gaderne. Vigtigt er det ikke at fornægte historien, men at illustrere denne i kvarteret ved et julemarked. Dette venter vi spændt på at høre noget om !

 

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr