H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

 

"Andersen Fairytale Park", Shanghai China

 

安徒生儿童文化公园  -  Andersen Children Cultural Park

 

-  Andersen Fairytale Park, Andersen Children's Cultural Park, Shanghai Anderson Children's Cultural Park,  Hans Christian Andersen Parken, Shanghai Children's Cultural Park Andersens

 

Se mere her:

Shanghai will have the world`s first Andersen Park in New Jiangwan City.
Kilde: The Official Shanghai Travel Website

 

Kina har altid haft stor interesse for den danske eventyrdigter og en stor eventyrlig temapark er dedikeret til Hans Christian Andersen og hans eventyr.Hans Christian Andersen Parken er planeret til at vil blive åbnet 11 maj 2010 i forbindelse med åbningen af verdensudstillingen World Expo i maj 2010 i Shanghai i Kina. Ved åbningen af HCA-parken vil man desuden markere 60-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Kina..Temaparken er den første temapark i verdenen der er opkaldt efter den verdensberømte danske eventyrdigter H.C. Andersen.

 

 
Vis stort kort

Andersen Fairytale Park i Shanghai Kina, er lokaliseret på Google Earth 31°19'33.42"N / 121°30'25.68"E ved knappenålen

 

Parken placeres i de nordøstlige forstæder til Shanghai i New Jiangwan City i Yangpu District. Parken dækker et areal på 81.400 m², hvilket svarer til til ca. 100 fodboldbaner.Parken vil koste ca. 12,5 mill. US. dollars.

HCA-parkens største investor er Shanghai Gujing Investment and Development Co Ltd. Parkens leder er Qi Ruizhen og projektet med parken har som mediepartner Yang Wenyan, som er direktør for den statsdrevne Haha børnekanal .

Hvad parken officielle navn er vides ikke med bestemthed, men måske "Andersen's Fairy Park", Andersen Children's Cultural Park, Shanghai Anderson Children's Cultural Park eller Andersen Fairytale Park

 

Andersen's Fairy Park i Shanghai vil indeholde temaer og scenerier fra 18 af de mest kendte eventyr og historier herunder Den Lille Havfrue, Kejserens nye Klæder og Den grimme Ælling. Parken vil blive op i forskellige områder, der hver især har et tema i relation til H.C. Andersen  herunder "Danmark og middelalderen", en skulptur plads, et Andersen slot, Odense By og en Havfrue havn. Desuden vil der blive bygget et Andersen-museum, et science museum, med temaer af Andersens eventyr med det formål at udbrede menneskeligheden og den naturvidenskabelige viden

 

Tanken er at parken vil tage de besøgende med tilbage til gamle Danmark på H.C. Andersens tid. Parken vil desuden indeholde et område hvor man kan "lære og lege" og man vil fremlægge et program for "familie, uddannelse og erfaring".

 

Parken primære formål er ikke underholdning , men skal tjene et pædagogisk formål, og der er indgået aftale med de lokale skolemyndigheder om at besøg i parken er en del af undervisningsprogrammet for skolebørnene. Børnene skal gennem deres besøg i parken motiveres til selv at læse eventyrene, og dermed både øge deres læsefærdigheder og deres kendskab til H.C. Andersen, hans eventyr og fortællinger, hans samtid samt Danmark og Odense.

 

Børn skal lære ved selv at spille f.eks eventyr i temaparken. Desuden vil der findes multi-media spil, såvel som mange andre  former for kulturelle konkurrencer i tilknytning til Andersens eventyr. Hans Christian Andersen Parken skal være et rigtig et forældre-barn paradis.

 

 

 

Den kinesiske Andersen-skulptur i støbeskeen i et Shanghai-atelier.

Foto: Gujing
 

Kilde: Det Danske Kulturinstitut i Kina

 

Danmark vil i forbindelse med indvielse forære parken er kopi af H.C. Andersen statuen på H.C. Andersens Boulevard tæt ved Rådhuset og Tivoli i København. Skulpturen her er udført af billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen i 1961.

 

 

 

Den kinesisk udførte udgave er blevet til efter tilladelse fra efterkommere af billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen. Skulpturen i Kina modelleres fra grunden og støbes herefter i bronze. Billedhuggeren Pontus Kjermann har på det danske kulturinstituts vegne kontrolleret det bearbejdede ler for at sikre at kopien af Andersen kommer til at ligge så tæt op ad originalen som muligt.

 

 

 

安徒生儿童文化公园  - Bygningen af Andersen Children Cultural Park Shanghai China

 

Danmark vil ikke alene være repræsenteret i HCA-parken i Shanghai, men også  i World Expo 2010. Københavns berømte skulptur af Den Lille Havfrue udført af billedhuggeren  Edvard Eriksen skal sendes til Shanghai, og vil blive omdrejningspunktet for Danmark's pavillon på verdensudstillingen.

 

 

Nedenfor ses et udsnit af en skitse af

Hans Christian Andersen parkens overordnede plan:

 

Kilde: Kulturdialog, der udgives af Det Danske Kulturinstitut

Hvor langt man er kommet med den nævnte Andersen's Fairy Park i Shanghai vides ikke på nuværende tidspunkt, da jeg ikke har kunnet finde oplysninger på nettet om dette. Har nogen af læserne yderligere oplysninger eller foto om det spændende projekt, vil jeg meget gerne modtage dem og lægge dem på denne hjemmeside: http://www.visithcandersen.dk .

med venlig hilsen

Lars Bjørnsten Odense

[email protected]

 

lb 050210 og 011110

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk