H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

VisitOdense

 

 

Kulturformidling af H.C. Andersens digte

Kulturformidling er en vigtig faktor i et multikulturelt samfund som Danmark, og det er vigtigt at formidle dette på en enkel og poetisk måde. Digtene og sangene er med til at skabe rammer for en oplevelsesbaseret kulturformidling og kan være med til, at man selv kan være medskabende og kommenterende i forhold til H.C. Andersens digte og andre værker. Hvilke tanker gjorde digteren sig, da han skrev teksterne? Hvordan oplever vi dette i dag? Hvordan skal vi forstå det i forhold til nutidens samfund?

Jeannet Ulrikkeholm siger til Frederiksborg Amts Avis: ”Kulturformidlingen til indvandrere er tit meget praktisk og ikke spor poetisk. Det er ofte, som om der mangler lidt H.C. Andersen.” Hun mener, at den klassiske danske kultur kan noget, som et besøg på en virksomhed eller et rensningsanlæg ikke kan. Indvandrerne oplever det danske på en anden måde, når de synger de gamle danske sange, og det vækker genklang hos dem, fordi de har noget lignende i deres kultur, som de gerne vil tale om. På den måde opnår man som lærer en dialog med dem på et lidt dybere plan, end hvis man tager udgangspunkt i noget rent praktisk.

Jeannet og Valdemar Ulrikkeholm har udgivet en bog med en CD med danske sange. Der er en del sange med tekster af H.C. Andersen og en enkelt af hans gode ven B.S. Ingemann. Bogen indeholder ud over CD’en også forfatter - og komponistportrætter, sangtekster, spørgsmål og fotos fra naturskønne områder i Danmark, bl.a. fra heden Rusland ved Rudolph Tegners Museum.

Bogen Hjemvee - Underlige aftendufte med CD'en med danske sange er fremført af Jeannet og Valdemar Ulrikkeholm og kan købes hos: Forlaget Havhesten ved Jeannet Ulrikkeholm Bygaden 51 f 2630 Taastrup. Tlf. 43529565 eller på mail jeannet.ulrikkeholm(snabel-a)​c.dk. I øvrigt kan der henvises til hjemmesiden: www.jeannetulrikkeholm.dk

Jeannet Ulrikkeholm er cand.mag, indvandrerlærer, sanger, forfatter og foredragsholder. Desuden ekstern lektor på Københavns Universitetet og lærer i fransk på Folkeuniversitetet. Hun har tidligere udgivet bøgerne: Englens fod, (Roman, Gyldendal, 1997), Lis et tais-toi, (Systime, 2001), samt noveller. Valdemar Ulrikkeholm, som er Jeannet Ulrikkeholms søn, er fra Høje Taastrup og går nu på Konservatoriet i Aarhus, hvor han er ved at uddanne sig til fløjtenist. Sammen har de udgivet CD’erne Stille, hjerte… og Hedeblomster. På begge CD’erne synger og spiller de gamle danske sange. Desuden laver de koncerter i Danmark og har optrådt i Letland, Frankrig, Polen, Tyskland, Spanien, Italien og USA.

Sangene synges af Valdemar og Jean-net Ulrikkeholm. De akkompagnerer på guitarlut, guitar, basguitar og tværfløjte. H.C. Andersen tegning af Otto Müller ca. 1833. Set i H.C. Andersens Hus i Odense. Foto Lars Bjørnsten

Sange med tekst af H.C. Andersen:

CD-coveret til CD'en "Hedeblomster" Kilde: Jeannet Ulrikkeholm

 

 

 

Copyright © 2002-2012   www.visithcandersen.dk   Lars Bjørnsten Odense Denmark