H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

Det frosne Fakkeltog 2005.

Lys- og klanginstallation i Eventyrhaven og Munkemose i Odense kan ses fra den 6. december 2005 til den 31. december 2005. Den 6. december 2005 er det 138 års dagen for H.C. Andersens udnævnelse til æresborger i Odense. Der skal bl.a. nedgraves over 30 kilometer el-kabel. Den 6. december 1867 blev H.C. Andersen modtaget med et stort fakkeltog på Flakhaven i sin fødeby Odense.

 

 

Niels Larsen-Stevns.

Mindehallen i H.C. Andersens Hus i Odense.

 

Fakkeltoget til ære for Odense Bys æresborger H.C. Andersens den  6. december 1867
 

 

 

 

 

Se også:  " Den 6. december 2005 er Odense illumineret til H.C. Andersens ære"
 

 

Festlighederne i 2005 i anledning af digteren 200 års fødselsdag vil med "Det frosne Fakkeltog" fortsætte den oprindelige begivenhed. Dog på en anden og mere nutidig måde, da der i stedet for brændende fakler er over 200 lysstofrør, der skal oplyse de mørke og oftest kolde døgn i det meste af december måned. Lysstofrørene vil lyse i plænerne, i træerne og i åen.

Desuden vil et stort antal højtalere blive diskret placeret i H.C. Andersen Haven (Eventyrhaven) og i Munke Mose. Fra højtalerne vil der komme kortvarige brudstykker af lyd, der knytter sig til H.C. Andersens eventyr.

Noget sådant kunne " Det frosne fakkeltog" komme til at se ud i december 2005.

Installationerne er skabt af den internationale tyske kunstner Hans Peter Kuhn (født i 1952 i Kiel) som med sine kunstneriske projekter har bevæget sig inden for installationskunst, teater, dans, film og performance. I sine værker har Hans Peter Kuhn til stadighed beskæftiget sig med vores oplevelse af de rum, som vi finder os i og bevæger os i gennem. Erfaringerne med iscenesættelsen af rum har han endvidere udviklet gennem et langvarigt samarbejde med den amerikanske teaterinstruktør Robert Wilson.

Med sine installationer forvandler Hans Peter Kuhn oplevelsen af vores velkendte omgivelser. i hans Storslåede projekter i det offentlige rum betyder tilværelsen af lyset og lydene, at de steder, hvor vi færdes indskrives i nye fortællinger. Som Kuhn selv påpeger, er det således sansningen selv, der indtager den centrale position i hans installationer. Projektet "Det frosne Fakkeltog " realiseres med støtte fra Odense Bys Kunstfond, H.C.Andersen 2005, Danmark og Bikubenfonden samt Odense Energi. Senere vil der komme billeder når installationerne er færdigmonteret og i funktion.

Kilde til tekst og et foto: Opslag i Munkemose 8. oktober 2005

 

Nedenfor ses forberedelserne til det Det frosne Fakkeltog den 8. oktober 2005:

    

    

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk