H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

 

H.C. Andersens 206 års fødselsdag Odense  2. april 2011

På H.C. Andersens fødselsdag uddeles legatet til en flittig skoledreng henholdsvis skolepige i Mindehallen i H.C. Andersens Hus

Overinspektør ved H.C. Andersen Hus overinspektør Ejnar Stig Askgård byder velkommen i den smukt udsmykkede Mindehal som er udformet som en kuppelsal  med den danske billedkunstner Niels Larsen Stevns smukke freskomalerier.
"H.C. Andersens Fonds legat" gik til Nibras Aziz fra H.C. Andersen Skolen, som uddeles til en flittig skolepige i Odense. Udover legatet på ca. 6000 kr. var der diplom og gaver til de to udvalgte elever. Legatet "H.C. Andersens Hjælp" gik til  skoleeleven Jonas Kølner Clemens fra Hjalleseskolens 9. klasse. Legatet gives  som hjælp og opmuntring til den flittigste dreng i Odense.

 

”H.C. Andersens Hjælp” uddeles på baggrund af H.C. Andersens testamente fra 1860, hvori han bestemte, at et legat på 1000 rigsdaler skulle oprettes efter hans død. Afkastet, ca. 40 rigsdaler om året, skulle gives som hjælp og opmuntring til den flittigste dreng i Odense Fattigskole, hvor han selv havde gået – eller i en lignende fattigskole i Odense. Legatet skulle kaldes ”H.C. Andersens Hjælp”. Det blev første gang uddelt i 1877, og er siden blevet uddelt hvert år. I 2007 besluttede man i H.C. Andersens Fond, at legatet fra da af også skulle uddeles til en skolepige, som har gjort sig fortjent til æresbevisningen.

Legaterne overrækkes af overinspektør Ejnar Stig Askgaard og motiveres af rådmand Stina Willumsen (th) samt udviklingschef Lene Nygaard (tv) fra Skoleafdelingen.
Flagene i H.C. Andersens Hus skulle luftes og programmet var uddelt. Underholdningen stod skuespiller Birgitte Bruun og pianist Henrik Sørensen for. Birgitte Bruun sang og læste eventyret om "Snemanden". Desuden var der fællessange.

Overinspektør ved H.C. Andersen Hus overinspektør Ejnar Stig Askgård kunne fortælle om at museet for kort tid siden havde erhvervet sig to signede digte af H.C. Andersen henholdsvis "Tyveknægten" og "Soldaten".

 

 

Foto : Lars Bjørnsten 2. april 2011

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk