H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

H.C. Andersen eventyrhuset

 

H.C. Andersens fødehjem

H.C. Andersen eventyrhus ligger i Odense på Hans Jensensstræde 33. Det er et lille bindingsværkshus på hjørnet af Bangs Boder og Hans Jensensstræde. Huset er opført i 1700-hundredetallet, som bolig for tre familier. Dette hus og andre huse i H.C. Andersens kvarteret var beboet af fattige folk. Dette i dag lille "eventyrhus" er udpeget som H.C. Andersens fødested. Da eventyrdigteren blev født havde hans forældre ikke en fast bopæl, men hans mormor  og en kvindelig slægtning på hans fars side har boet i huset, så man tror at dette er hans fødested. Her boede han fra sin fødsel 2. april 1805 til 1807.

H.C. Andersens barndomshjem

Et andet lille eventyrhus er H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde 3-5  i Odense. Her levede han fra 1807 til 1819, hvor han tog til København for at prøve lykken. Han var søn af skomageren Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter. Livet i det lille eventyrhus er nærmere beskrevet i Andersens selvbiografi "Mit livs Eventyr".  Familien boede i huset i midten og i lejligheden til højre med to vinduer mod gaden.

De to eventyrhuse hører under Odense Bys Museer, og består af et museum i H.C. Andersens Hus og et museum i H.C. Andersens Barndomshjem.
Her fortælles bl.a. om Hans Christian Andersens eventyr, livshistorie, forfatterskab, rejser, venner og mange andre oplevelser i digternes liv.

Se mere om eventyrdigterens liv her!

Foto: Lars Bjørnsten Odense

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk       
 
      

 

     

Turist - Tourist

Odense - City of Hans Christian Andersen

 

H.C. Andersen:

Levnedsbog

Mit Livs Eventyr