H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

VisitOdense

 

 

H.C. Andersen begravelses-happening i Odense lørdag 8. oktober 2011

Læs mere om baggrunden for denne her!

Dette er side Nr.1. Se også side Nr.2. og side Nr.3.

Odense Havn og Flakhaven inden starten af begravelseshappeningen. Starten af happeningen til H.C.A er placeret på hestevognen. Turen til havnen og selve nedsættelsen af H.C. A i havnen kan ses på de efterfølgende sider.
Odense Havn inden begravelses-happeningen. Folk fra billedhuggerens værksted er ved at besigtige stedet Odense Havn inden begravelseshappeningen. Fredeligt ser det ud inden happeningen
H.C. Andersen har sine sidste timer på Flakhaven Forbi passende folk betragter skulpturen af H.C. A.
Billedhugger Jens Galschiøt foran kranvognen med navnet Krøblingen fra Eventyrbilerne.  Jens Galschiøt klapper H.C.A på hans venstre hånd.
Føreren af kranvognen aftaler de sidste detaljer med billedhuggeren inden placering på hestevognen. Fotograferne flokkes om skulpturen for at få det bedste billede.
Jens Galschiot uddeler program for dagen Billedhuggeren overrækkes blomster
H.C. Andersen er rykket ud fra væggen til bygningen på Vestergade. Krogen er sat på skulpturen Hænderne holder blomster givet af byens borgere
Jens Galschiot sørger for at hestenes hestepærer samles op i baljen bagved Damerne var klar til begravelsesoptoget
Et par H.C.A Gravøl. Sponsoreret af de rare folk fra www.Brygselv.dk. I anledning af H.C. Andersens begravelse i Odense Havn. Nydes afkølet og med et smil på Odense Havn Et par af de "høje herrer" klædt pænt på til begravelse diskuterer dagens begivenhed. Til højre ses skulpturen 'Oceania' skabt af billedhuggeren Svend Wiig Hansen 1992.
Foran "Danske Bank" på Flakhaven ses et par begravelses gæster med høje hatte. Billedhugger Jens Galschiøt i samtale med Hanne Nordentoft.
Der blev serveret gravkaffe i røde kander. Flakhaven inden seancen begynder.
Et par friserheste gør klar til at ride med i optoget H.C.A. venter for byens rådhus.
Der bliver filmet til en film om happeningen Døren til rådhuset var hermetisk lukket. Nåede ikke at se om borgmesteren var der, så dog et par andre politikere.

Fortsættes

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2011

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk