H.C.Andersen Information

HOME-START

OP

 

VisitOdense

 

 

H.C. Andersen begravelses-happening i Odense lørdag 8. oktober 2011

Læs mere om baggrunden for denne her!

Dette er side Nr.3.  Se også side  Nr.1. og side Nr.2.

 

Begravelses-happeningen i Odense Havn på Havnepladsen  og i vandet ud for den gamle toldbod.

H.C. Andersen på vej ind på havnepladsen. Bagved ses havnekontoret. Masser af byens borgere følger med fra kajen rundt om inderbassinet ved Toldboden
Der er masser af tilskuer fra altanerne på husene i Englandsgade H.C.A. har fået fastgjort krogen og linen for kunne løftes fra pladsen til vandet
Inden skulpturen af H.C. Andersen skal i vandet skal han anbringes på et stativ på ca. 70 cm for at forhindre at han forsvinder helt i vandet i havnen
Bronzeskulpturen skal boltes til stativet inden han begraves i det kølige vand i havnen
Mange af byens borgere var mødt op på havnen for at se begravelses-happening i havnen
Så svære H.C.A skulpturen over begravelsesstedet i Odense Havn. Selv det lille barn i barnevognen på altanen i højhuset vil gerne følge med i hvad der skete med byens store eventyrdigter!
Langsom glider H.C. Andersen ned i vandet i havnen. Han havde fortjent en bedre skæbne end at stå der. Måske var der ærefuld plads til han i Eventyrhaven eller hvad med Munke Mose!
Hovedet af H.C.A. er næsten helt nede, der må være højvande nu Krogen og linen til kranen afmonteres af en mand i en lille knaldrød gummibåd!
Mens HCA var næsten under vand legede de unge mennesker på legepladsen i nærheden.
Der var kastet blomster i vandet Hoved  og håret samt issen af HCA
Blæserorkestret gjorde det også godt Søren skorstensfejer med høj har deltog i ceremonien.
Der var tid til eftertanke og en HCA gravøl Billedhugger Jens Galschiøt og i dagens anledning "bedemand" forklarer og fortæller eventyr!
H.C. Andersen med front mod byens hus. Her lå i sin tid det hus der gjorde ham til æresborger! (Foto fra Flakhaven) H.C. Andersen på vej i havnen med front mod København og med ryggen til byen Odense!

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2011

 

 

 


Copyright © 2002-2014     www.visithcandersen.dk